Mitt löfte - jag ska göra allt i min makt

 
Det är tydligt att klimatets mandat inte är tillräckligt för att baxa igenom politik som 7 av 8 partier i Riksdagen har lovat och skrivit under på. Vi har gjort fantastiska framsteg i styrande ställning både på riksnivå i regioner och kommuner under de senaste 7 åren, men det räcker ju inte. Vi behöver fler gröna mandat och vi behöver bli starkare i både förhandlingsrummet och bättre i vår kommunikation.

Jag vill bidra till den förbättringen för jag är helt övertygad om att vi har lösningarna, vi har ekonomin och vi har fortfarande tid. Tid att göra den omställning som krävs av oss. Nu handlar det om förändringsvilja och förändringskraft hos fler i ledande ställning och jag är övertygad om att vi kan visa på den gröna vision som kan samla oss alla kring en gemensam målbild.

Vi behöver få alla med på den gemensamma visionen om ett bättre samhälle bortom klimatkrisen
I alla delar av samhället behöver lite nytändning och en del i det är nya tillskott in i politiken, där besluten verkligen tas. Därför kandiderar jag till Riksdagen och hoppas få medlemmarnas stöd i region Sthlm att driva, utveckla och förstärka MP - så att vi tillsammans kan nå målen. Det är denna och kanske nästa mandatperiod som är helt avgörande för hela vår välfärd och jag tror att jag kan bidra till den förändringsresa som krävs.

Själv är jag väldigt förtjust i kommunikationen Bilen, Biffen, Bostaden, Börsen och Butiken. Den är så tydlig för medborgarna hur de ska ta sig an klimatutmaningen. OM vi lägger samma kommunikation på regionnivå på vad politiken behöver göra så kanske det skulle se ut så här: Kollektivtrafik - Kosten - Karolinska - Kostnadskontroll - Kolbudgeten. På riksnivå tror jag det handlar om Digitalisering, Data, Delning och Decentralisering men framför allt Du & jag. För om inte du och jag, tillsammans drar åt samma håll då kommer vi ingen vart. Samarbete!
 
Gemensamt för både individ, kommun, region och riksnivå så har vi alla gränser för vad vi kan påverka. Vi har beslutskraft, mandat och budget för oss här i Sverige men det finns inget utrymme att skjuta upp beslut. Tiden är kanske den viktigaste och tuffaste gränsen vi har. Det som dock är gränslöst i vår påverkan är vår kommunikation. Vi behöver berätta mer om när vi gör rätt och vi behöver också visa civilkurage när besluten är svåra. Det är dags att kalla krisen vid sitt rätta namn och agera därefter. Genomgående behöver vi börja räkna baklänges från målet och sätta upp milstolpar varje år, varje månad, varje beslut. Vi vet vad vi måste göra och det gäller framför allt de politiska beslut som finns på systemnivå. Det mesta sker i upphandlingen och här måste kolbudgeten vara överordnad den ekonomiska budgeten för att åstadkomma bästa möjliga sociala resultat. Vi är bara två upphandlingar bort från ett ohållbart eller hållbart 2030. Se till att vi levererar på målen!
 
Mitt bidrag på riksnivå hoppas jag kan vara just förmågan till omställning av framför allt de styrande mekanismer som gör att omställningen faktiskt blir lönsam, inte bara på lång sikt utan att lönsamhet ska bli en accelerator även på kort sikt. Det kräver tydlighet från politiken vart vi är på väg och vad som är ok och inte. Vi har inte tid eller råd med undantag och fördröjande inslag. Varje beslut vi tar måste vara i takt med omställningen och i linje med målet. Och målet är bara 8 år fram i tiden. Det är 2030 som gäller! Det är max 2 mandatperioder kvar och då vill göra störst nytta där den största insatsen krävs.
 
Jag vill vara med och bidra till den omställning som krävs av oss idag och hoppas på medlemmarnas stöd i att representera Miljöpartiet i riksdagen.

RSS 2.0